dinsdag 15 mei 2012

Theaterworkshop 'Komisch en Expressief acteren' in de Bourgogne (FR)Zoek je een inspirerende vakantie? En wil je werken aan je acteertalent? Doe mee aan de Theaterworkshop ‘Komisch & Expressief Acteren’ in de Bourgogne!

Leer in vijf dagen de belangrijkste technieken voor het spelen van komische personages en geniet intussen van een prachtige omgeving in de heuvels van de Bourgogne.

Data: 5 augustus t/m 11 augustus 2012
Locatie: Hoeve De Bron, St. André-le-Désert (Zuid-Bourgondië), Frankrijk
Docente: Martha Villada Márquez
Aantal deelnemers: maximaal 12

Inhoud workshop:
Tijdens de workshop worden moderne en klassieke technieken voor het spelen van komische personages gecombineerd. Je krijgt te maken met elementen uit de Commedia dell’Arte, zoals improviseren, het gebruik van maskers en het creëren van komische situaties en een plot. Maar ook aspecten uit de clownerie komen aan bod. Groot acteren en het lichaam gebruiken als expressiemiddel vormen een rode draad in de workshop. Net als de lach! Bij voldoende interesse kan een onderdeel ‘maskers maken’ worden toegevoegd aan het programma. Voor meer details over de inhoud van de workshop kun je terecht bij Martha Villada Márquez.

Docente:
Martha is theaterdocente, actrice en regisseuse. Ze is gespecialiseerd in de Commedia dell’Arte, met als leermeester Antonio Fava. Martha studeerde theater aan de Universiteit van Antioquia in Colombia. Al bijna twintig jaar geeft ze theaterworkshops en danslessen in diverse vormen, zowel aan kinderen als volwassenen. Op dit moment geeft ze onder andere lessen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten en diverse scholen door het hele land.

Verblijf:
Tijdens de workshopdagen overnacht je in een van de chambres d’hotes die Hoeve De Bron te bieden heeft. De gastvrouw is Hannamaria Berkelmans. Een gezamenlijk ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in het cursusgeld. De workshop vindt plaats in ‘Le Theatre’ dat deze winter gebouwd is op het terrein van Hoeve De Bron. Zie voor een indruk van de verblijfplaats, en de prachtige omgeving waar deze gelegen is www.hoevedebron.com.

Programma:
Zondag: vanaf 15.00 uur aankomst
Maandag: 10.00-16.00 uur workshop
Dinsdag: 10.00-16.00 uur workshop
Woensdag: 10.00-16.00 uur workshop
Donderdag: 10.00-16.00 uur workshop
Vrijdag: 10.00-16.00 uur workshop
Zaterdag: 11.00-13.00 uur vertrek

Kosten:
De vijfdaagse workshop, inclusief zes overnachtingen op Hoeve De Bron met gezamenlijk ontbijt, lunch en diner kost € 749,00 p.p. incl. btw. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

Inschrijven en meer info:
Voor vragen over de workshop of over het verblijf kun je terecht bij Martha Villada Márquez. Ook als je wilt informeren naar carpoolen met andere deelnemers, of als je vegetariër bent, laat het me weten!
e-mail: commediamartha@gmail.com
telefoon: 06-39505737


1 opmerking: